Handla tryggt på nätet med ditt kort!

Om du har några bra råd i bakhuvudet är det minst lika tryggt att handla på nätet som i en fysisk butik:

Överblick och kontroll

Betala alla köp både på nätet och i vanliga butiker med ditt SAS EuroBonus World MasterCard. Det är tryggast att använda ett kort som inte belastar ditt bankkonto direkt. Uppge aldrig kortnumret i något annat sammanhang än när du ska betala. Du får allt samlat på en faktura där du kan se att det stämmer och kan välja om du vill betala allt vid ett tillfälle, eller dela upp.

Lösenord och koder

CVC är en säkerhetskod på tre siffror som står på baksidan av kortet, den kan du behöva uppge när du handlar på postorder, via telefon eller internet. På så vis vet man att du använder ett fysiskt kort, och inte bara ett kortnummer.

Läs mer om MasterCard SecureCode

Handla från seriösa butiker

Om en svensk nätbutik är certifierad av Trygg e-handel kan du känna dig säker. För att känna dig extra trygg kan du hålla dig till välkända företag med etablerade kända e-butiker.

Spara e-post gällande köpet

Skulle något gå fel med ditt köp på nätet måste du kunna gå tillbaka till bekräftelse-mail och leveransbesked etc. Så spara all e-post rörande köpet. 

Man får ångra sig – även på nätet

Inom EU har du 14 dagars ångerrätt på köp över internet på de flesta varor och behöver då bara betala portot för ev retur. 

Läs det finstilta

Tänk på att svenska regler inte alltid gäller när du handlar från utländska nätbutiker. Läs avtalsvillkoren och kolla upp reklamationsmöjligheterna innan du beställer.

Om det mot förmodan går snett…

Om varan du köpt inte kommer fram eller håller måttet, ska du reklamera den så snart som möjligt. Om du inte får den hjälp du har rätt till av butiken, kan du reklamera ditt köp med hjälp av oss. Kontakta oss omgående om du blir debiterad för köp du inte har gjort så att vi kan hjälpa dig att komma tillrätta med problemet.